اسکلروتراپی روشی غیر تهاجمی و بدون نیاز به جراحی و با عوارض کم است. در این روش تزریق محلول اسکلروتیک به داخل رگ های واریسی باعث ایجاد التهاب در دیواره وریدها میشود و به تدریج آن ها را مسدود میکند. وریدهای آسیب دیده پس از مدتی به طور طبیعی توسط بدن جذب میشوند، در نتیجه اندازه و ظاهر رگهای واریسی کاهش یافته و ناپدید میشوند. این فرآیند نه تنها به بهبود ظاهری رگ ها کمک میکند بلکه علائم مرتبط با واریس، مانند درد و سنگینی پاها نیز کاهش مییابد.
فوم اسکلروتراپی چیست؟
فوم شامل حجم کمی از داروی اسکلروزان با حجم کمی از هوا است که به سرعت مخلوط و برای درمان رگهای غیر طبیعی بزرگتر که بوسیله اسکلروتراپی معمولی درمان نمیشوند، استفاده میشود.
مزایای اسکلروتراپی
- فرایند درمان در کلینیک به عنوان عمل سرپایی و بدون نیاز به بیهوشی انجام میشود.
- زمان کوتاه درمان در هر جلسه ( حدود نیم ساعت ).
- بیمار بلافاصله پس از عمل میتواند به فعالیتهای روزمره خود بپردازد.
- نسبت به عملهای جراحی دیگر کبودی کمتری ایجاد میشود.
- از عمل جراحی واریس ارزانتر است.
موارد منع مصرف اسکلروتراپی
- ترومبوز ورید عمقی (DVT)
- آمبولی ریه (PE)
- حالت های انعقادی بیش از حد
( در این بیماریها عروق عمقی پا به دلیل ترومبوز مسدود هستند و عروق واریسی به عنوان تنها راه باقیمانده برای برگشت خون به قلب عمل میکنند، در نتیجه بستن رگهای سطحی پا می تواند باعث تشدید علایم شود.)
- بارداری
(بارداری می تواند منجر به تشکیل رگ های واریسی شود، اما اسکلروتراپی در دوران بارداری به دلیل وضعیت انعقاد بیش از حد، منع مصرف دارد.)
- دیابت درمان نشده
( در افراد مبتلا به دیابت درمان نشده ممکن است زخم وریدی ایجاد شود . افراد مبتلا به دیابت به خوبی کنترل شده این نگرانی را ندارند.)
- افراد مبتلا به آلرژی شناخته شده به عوامل اسکلروزانت
( شامل شوینده هایی مانند سدیم تترادسیل سولفات و محرک های شیمیایی مانند گلیسیرین کرومات است. جایگزین های مبتنی بر نمک وجود دارد که در صورت انجام اسکلروتراپی می توان به جای مواد روتین از آنها استفاده کرد.)
فاکتورهای مؤثر بر هزینه اسکلروتراپی
از جمله این عوامل میتوان به حجم و غلظت داروی اسکلروزان، گستردگی، شدت و سایز وریدهای واریسی، تعداد جلسات مورد نیاز تا دستیابی به نتیجه مطلوب، داروهای مصرفی و جوراب واریس اشاره کرد.